Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Penetration testing

Penetration testing,  predstavlja proaktivnu metodu koja se koristi za procenu bezbednosti računarskih sistema, mreža i aplikacija. Naš tim stručnjaka za sajber bezbednost će simulirati napade na vaše informacione sisteme, identifikovati slabosti i ranjivosti, kako biste ojačali svoju odbranu pre nego što pravi napadači uspeju da iskoriste ove slabosti.

Kako se izvodi penetraciono testiranje?

Naš tim stručnjaka koristi različite tehnike, alate i metode kako bi otkrio ranjivosti u vašim sistemima. Proces penetracionog testiranja uključuje nekoliko faza

 • prikupljanje informacija
 • identifikacija ciljeva
 • eksploatacija ranjivosti
 • održavanje pristupa
 • izveštavanje o rezultatima.

Vrste penetracionog testiranja:

 • (Black box) – Tester nema unapred informacije o sistemu koji se testira. Ovaj pristup simulira pravi napad gde napadač ima vrlo malo informacija o sistemu.
 • (Grey box) – Tester ima ograničeni pristup i informacije o sistemu, što omogućava brže otkrivanje ranjivosti.
 • (White box) – Tester ima potpuni pristup i informacije o sistemu, što omogućava sveobuhvatno testiranje svih aspekata sistema.

Rezultati testiranja

Nakon završetka penetracionog testiranja, naš tim će pripremiti detaljan izveštaj koji će sadržati sve otkrivene ranjivosti, njihovu ozbiljnost i preporuke za njihovo rešavanje. Izveštaj može biti prilagođen za različite nivoe menadžmenta, od tehničkog do upravljačkog.

Šta kompanija dobija penetration testingom

Penetraciono testiranje pruža mnoge prednosti vašoj kompaniji, uključujući:

 1. Identifikacija i otklanjanje ranjivosti pre nego što ih napadači iskoriste.
 2. Zaštita vaše reputacije i povjerenja vaših klijenata.
 3. Smanjenje rizika od gubitka podataka ili oštećenja sistema.
 4. Obezbeđivanje usklađenosti sa zakonskim i regulatornim zahtevima.
 5. Unapređenje bezbednosnih politika i procedura.
 6. Bolje razumevanje rizika – Penetraciono testiranje vam pruža dublje razumevanje rizika sa kojima se vaša kompanija suočava, omogućavajući vam da donesete informisane odluke u vezi sa sajber bezbednošću i raspodelom resursa.

Naš tim iskusnih stručnjaka za sajber bezbednost je posvećen pružanju najvišeg kvaliteta penetracionog testiranja kako bi vaša kompanija ostala sigurna i zaštićena u digitalnom svetu. Odaberite naše usluge kako bismo zajedno gradili čvrstu osnovu za vašu sajber odbranu i uspeh vašeg poslovanja. Ne čekajte da postanete žrtva sajber napada – kontaktirajte nas danas